Välipaloja moneen makuun

Erilaisia välipaloja on niin paljon kuin vain jaksaa keksiä. Meillä syödään melko monipuolisesti ja lapset todellakin osaavat sitä myös vaatia, koska ovat tottuneet syömään kaikenlaista. Varsinkin vanhempi hyvinkin usein varmistaa, onhan itsetehtyä mysliä, jogurttiherkun aineksia, kasviksia, hedelmiä, kananmunaa jne ja jos ei ole, niin niitä pitäisi olla heti ostamassa. Tietty tässäkin on se kääntöpuoli, kun ovat lähes kaiken aina tottuneet saamaan itsetehtynä, niin esimerkiksi kouluruoka ei meinaa maistua ja iltapäivällä tullaan hyvin nälissään kotiin. Tässä postauksessa löydät yksinkertaisia, helppoja ja terveellisiä vinkkejä, miten saat monipuolisuutta väli-, aamu- ja iltapaloihin ja saat yksinkertaisenkin ruoan näyttämään houkuttelevalta. Teen erilliset postaukset myös monesta muusta vaihtoehdosta, joten kannattaa kurkata kaikki välipala-välilehden reseptit. Toivottavasti näistä on sinulle apua, jos tuntuu, että aina samat ruoat pyörii ohjelmassa😃


Herkkulautanen

- Helppo, nopea ja meidän joka viikkoinen kestosuosikki. Tämän voi tehdä koululaiselle jo aamulla tai illalla jääkaappiin valmiiksi. Pilko lautaselle tai tarjottimelle hedelmiä, vihanneksia, kunnon lihanakkeja. Lisää pähkinöitä, voitele voilla miniruisnappeja tai pieniä riisikakkuja. 

Hedelmäsalaatti

- Pilko kulhoon kaikkia mahdollisia hedelmiä ja nauti! 

Iltapalalautanen

- Kauraleipä sopivilla päällisillä sekä lisukkeeksi kananmunaa ja kasviksia. Meillä syödään PALJON keitettyjä kananmunia ja viikonloppuisin se menee munakokkelin muodossa. Isompi syö ne kokonaisena ja pienempi rakastaa pelkkiä valkuaisia(kuten äitinsäki ;)).

Pähkinöitä pieneen nälkään

- Meillä löytyy aina pöydältä pähkinäpurkkeja. Nytkin siellä on nuo neljä purkkia ja lapset käyvät itse niistä napsimassa aina välillä, kun siltä tuntuu. Varsinkin suolattomien pähkinöiden ja kuivattujen karpaloiden sekoitus on heidän suosikki. Pähkinöissä on niin hyvät arvot proteiinien ja hyvien rasvojen suhteen, että niitä kannattaa tarjota lapsille päivittäin.

- Sanna💛

Kommentit