Uunidonitsit (Gluteeniton)

Nyt on testattu ohje gluteenittomista donitseista ja tehty niitä kaksi eri erää. Molemmista tuli hyviä, mutta jälkimmäisestä napakymppi! Ei yhtään gluteenittoman makuisia vaan äärimmäisen pehmeitä ja meheviä. Suositteluni tälle ohjeelle. Makutestaus suoritettu minun lisäkseni kahdella miehellä ja hyväksyntä tuli 😃Nämä oli myös tosi herkullisia suoraan uunista lämpiminä. Donitsit kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä tai sitten heti paiston tai koristelun jälkeen pakastaa, jotta ne pysyvät mehevinä. Ylin kuva on viimevuotisista donitseista, jotta sain kuvan noista koristeluvaihtoehdoista. Päällisen ohjeet löydät reseptin alaosasta.

 Koristellut donitsit

Uunista tulleet donitsit

 Donitsit odottamassa uunia

Uunidonitsit
16 kpl minidonitsipellillä

Raaka-aineet:
2,75dl Gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta(Viljatuote)
3rkl vaniljakreemijauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl aitoa vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
1tl jauhettua kaardemummaa
3/4dl fariinisokeria
3/4dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2,5dl turkkilaista jogurttia

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset lusikalla keskenään. Lisää viimeiseksi öljy.
- Voitele muffinssipelti kevyesti voilla.
- Laita täyte pursotinpussiin ja pursota jokaiseen donitsikoloon kaksi kiekuraa taikinaa.
- Paista 200 asteen uunissa max 10 min. Donitsit eivät saa yhtään ylikypsyä(jotta säilyttävät mehevyyden) eli ne ovat valmiita, kun sormella kokeilemalla tuntuvat kimmoisilta. Väriä ne yleensä ehtivät saada pintaan vain hiukan. 
- Voitele kuumien donitsien päällysosa sulalla voilla.
- Anna donitsien hiukka jäähtyä ja koristele.

* Jos haluat donitseista vähemmän rasvaisia, jätä kuumana voilla voitelu pois ja täytä suoraan.

Koristeluvaihtoehtoja:
1.Mansikkapäällinen: Mansikan makuista tomusokeria ja muutama rkl vettä. 

2. Suklaapäällinen: Sulatettua tummaa suklaata. Kun suklaa on jähmettynyt, raitoja valkosuklaasta.

3. Kinuskipäällinen: 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria kattilaan. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen keitä sekoittaen kinuskiksi 15-20 min. Kinuskista saa tulla paksua, koska muuten donitsi imaisee täytteen sisäänsä. Pinnalle kaurakeksimuruja.

4. Valkosuklaapäällinen: Sulatettua valkosuklaata. Muista sulattaa pikku hiljaa ja varovaisesti sekoitellen. Rouhi pinnalle tummasuklaapalasia.

5. Kanelisokeripäällys: Pyörittele lämpimät voilla voidellut donitsit kanelisokeriseoksessa.

Tästä varma ohje vapuksi,
- Sanna💛


Kommentit