Uunidonitsit donitsipellillä

Tässä ohje myös tavallisille uunidonitseille. Gluteeniton ohje löytyy erikseen nimellä Uunidonitsit. Nämä ovat myös oikein herkullisia ja tätä ohjetta on tullut käytettyä aina monta kertaa 😃 Kuvassa olevien donitsien kuorruteohjeet löydät gluteenittomien Uunidonitsien ohjeesta.

Valmiit kuorrutetut donitsit

Donitsit menossa uuniin.

Uunidonitsit
16 kpl minidonitsipellillä

Raaka-aineet:
0,75dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl aitoa vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
0,75dl rypsiöljyä
2dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele donitsivuoat. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota jokaiseen donitsikoloon kaksi kierrosta.
- Paista donitseja max 10min. Ne on valmiita, kun tuntuvat sormella kosketeltuna kimmoisilta. Donitsit eivät välttämättä saa hirveästi väriä päälle paiston aikana. Donitseja ei kannata yhtään ylipaistaa, jotta ne säilyvät mehevinä. 
- Voitele donitsit heti kuumina päällysosasta voilla.
- Kuorruta haluamallasi tavalla.
- Jos et syö donitseja päivän parin sisään, ne kannattaa laittaa heti teon jälkeen pakastimeen, jotta ne säilyvät mehevinä.
- Kuorruttamattomana ne säilyvät hyvin vuorokauden verran suljetussa pussissa eikä mehevyys kärsi.

* Jos haluat donitseista vähemmän rasvaisia, jätä kuumana voilla voitelu pois ja täytä suoraan.

- Sanna💛



Kommentit