Uunibataatit feta-kanakastikkeella (Gluteeniton)

Kokonaiset uunibataatit ovat olleet pitkään mielessä ja vihdoin sain niitä tehtyä perjantai-illan iloksi. Makean bataatin ja suolaisen fetan liitto vain on täydellisen hyvä! Resepti on helppo ja vie aikaa reilun tunnin, niin bataatit ovat valmiita. Kastikkeesta tuli maukas ja tietty parsa-ajan kynnyksellä parsa-avokadosalaatti täydensi koko makunautinnon.

Uunibataatit 

Ohje:
- 2-3 bataattia puolitettuna.
- Pistele paistopinnalle reikiä haarukalla.
- Hiero pinnalle aavistus oliiviöljyä ja muutama ripaus suolaa.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti riippuen bataattien koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kana-fetakastike

Raaka-aineet:
1 prk ranskankermaa
1/2 prk rahkaa
1 pkt(200g) fetaa
300g kanaa
4-6rkl sweetchili-kastiketta
kuivattua chiliä, mustapippuria

Ohje:
- Paista kanat ja paistamisen loppuvaiheessa mausta suolalla sekä heitä sekaan kaksi rkl sweetchiliä antaen hetken imeytyä. 
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Feta murennettuna joukkoon. 
- Anna vetäytyä jääkaapissa, kun odotat bataattien valmistumista.

Parsa-avokadosalaatti

Raaka-aineet:
10-15 kokonaista parsaa
1 avokado
rasiallinen kirsikkatomaatteja
rucolaa ja salaattia
sitruunamehua ja suolaa

Ohje:

- Poista parsoista kuiva kantaosa. Katkaise siitä kohdasta, mistä parsa napsahtaa kevyesti poikki. 
- Paista parsat pannulla öljyssä, jotta saavat vähän väriä pintaan ja pehmentyvät. Mausta suolakiteillä. 
- Kokoa salaattiainekset kulhoon ja ripottele avokadopalasten päälle sitruunamehua ja hiukka suolaa.


Nauti 
- Sanna💛



Kommentit