Pulled pork- burger, coleslaw ja piparjuurikastike

Pulled pork, tämä jo klassikoksi kutsuttu helppo, edullinen ja niin maukas liharuoka. Tämä sopii syötäväksi sellaisenaan, pitaleipien väliin ja burgereihin. Meillä lapset tykkää enemmän näistä burgereista kuin tavallisista pihviburgereista, joten tarjoa näitä rohkeasti myös pienemmille. Teen Pulled porkin aina kasslerista, vaikka jotkut tekeekin sen myös porsaan ulkofileestä, mutta kasslerista siitä saa juuri niin mehevän ja suussa sulavan. Tämän tekeminen vaatii aikaa ja malttia, mutta se palkitsee. Anna siis lihan hautua niin kauan, että se haarukalla kevyesti vetäen muuttuu suikaleiksi. Muutenkaan itse kunnolla tehdyn burgerin teko ei ole enää mitään pikaruokaa. Suosittelen lämpimästi tekemään myös sämpylät itse. Sen jälkeen et halua enää ostaa kaupan höttösämpylöitä. Sämpylöiden ohje löytyy erikseen Briossit-nimellä. Niiden taikina on laitettava jo edellisenä päivänä tekeytymään jääkaappiin. Alla on kuva ehdottomasti parhaasta valmis bbq-kastikkeesta, joka on hyvä! Tulen laittamaan blogiin myös tosi hyvän itsetehdyn kastikkeen ohjeen, kunhan ehdin sitä taas keittelemään. Tänä vappuna mennään kuitenkin tällä hyvällä valmiilla kastikkeella eli Sweet baby
ray´s- bbqkastikkeella.  Tarjoile burgerit coleslawn, bbq- ja piparjuurikastikkeen kera.


Herkku kokonaisuudessaan.

Coleslaw syntyy 15minuutissa.

 Liha menossa uuniin. Paras valmis bbq-kastike takana.

Valmis suikaleinen liha tullut uunista.

Pulled pork
20-25 burgerin täytteet

Raaka-aineet:
n. 2,5 kiloa kassleria
suolaa, pippuria
bbq-kastiketta

Ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen uuniin laittamista.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Pese liha ja leikkaa pinnalta liiat rasvat pois.
- Rouhi lihan pintaan reilusti mustapippuria ja varsinkin suolaa.
- Laita uunivuoan pohjalle tilkka vettä ja oliiviöljyä sekä suolaa.
- Laita liha vuokaan. Laita pinnalle bbq-kastiketta.
- Laita liha uuniin ja anna sen olla siellä siihen asti,kunnes pinta ruskettuu (noin 2 tuntia).
- Kun pinta on saanut väriä, laita folio vuoan päälle ja liha takaisin uuniin. 
- Kokeile lihaa noin 5 tunnin kuluttua reunasta, irtoaako se suikaleiksi haarukalla kevyesti vetäen. Jatka sitten paistamista ja kokeile puolen tunnin välein uudestaan. Viimeksi tämän kokoisessa lihassa meni 8 tuntia, jotta se oli hyvin murea. Pienemmässä lihassa aika on tietenkin pienempi.
- Kun liha on kypsää, revi se heti kahdella haarukalla suikaleiksi.
- Levitä liha uunipellille. Laita lihan sekaan vuoan pohjalla olevaa paistolientä sekä bbq-kastiketta ja tarvittaessa suolaa. 
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja anna lihan olla uunissa 5-10minuuttia, jotta se imeytyy kasaan ja hiukka käristyy pinnalta.
- Voit myös antaa revityn lihan viilentyä ja laittaa sen sellaisenaan jääkaappiin. Se säilyy siellä 1-2 päivää hyvinkin, joten voit tehdä lihan valmiiksi jo ennen tarjoilua. Levitä liha uunipannulle ennen tarjoilua ja tee kuin edellisessä vaiheessa. Kylmä liha saattaa tarvita 15minuutin uunissa olon. 

Coleslaw
(Iso kulhollinen)

Raaka-aineet:
Yksi keskikokoinen kaali
2-4 porkkanaa
1 dl majoneesia
1prk(200g) ranskankermaa
2tl omenaviinietikkaa
1-2rkl Dijon-sinappia
0,5tl suolaa

Ohje:
- Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali ja leikkaa kanta pois.
- Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Pyörittele kaali pienissä erissä puhtaan leivinliinan sisällä pehmeämmäksi.
- Kuori porkkanat ja raasta raasteeksi.
- Sekoita kastikeen ainekset keskenään. Maistele kastiketta. Kastikkeen pitää olla voimakkaan makuinen ja aika hapan,koska se imeytyy kaaliin ja porkkanaan. Sekoita kastike kaalin ja porkkanan sekaan. 
- Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. 
- Tätä salaattia voit tehdä reilusti, koska se säilyy hyvänä monta päivää.


Piparjuurikastike

Raaka-aineet:
1prk kermaviiliä 
2-3 tl piparjuuritahnaa
suolaa,pippuria

- Sekoita ainekset keskenään ja laita tekeytymään jääkaappiin.

Tästä herkku resepti moniin hetkiin,
- Sanna💛






Kommentit