Mango-daim-valkosuklaakakku(Gluteeniton)

Meidän pääsiäispöydän kruunu on tässä. Tämä keräsi älyttömän määrän kehuja hetki sitten kahvipöydässä. Maku oli tosi raikas eikä yhtään liian äklömakea. Tähän kakkuun tulee lisättyä sokeria tosiaan vain 3rkl sekä pieni määrä vaniljasokeria. Ihana kaksikerroksinen kakku, jonka valmistamiseen et tarvitse uunia. Toinen täyte olikin minulle tuttu, vuosia sitten olen sen raapustanut reseptikirjaani ja muokannut mieleiseksi ja toisen kehitys onnistui myös hyvin. Teki mieli tehdä sekä suklaakakkua että mangokakkua, joten tämä siitä sitten tuli.





Mango-daim-valkosuklaakakku
12-14hlö

Pohja:
150-200g gluteenittomia keksejä
50g voita

Ohje:
- Laita 22-24cm kokoisen irtovuoan pohjalle leivinpaperi.
- Murskaa keksit joko veitsellä tai tehosekoittimella.
- Sekoita keksien sekaan sula voi. 
- Levitä vuoan pohjalle.

Daim-valkosuklaatäyte:

Raaka-aineet:
2dl kuohukermaa
250g rahkaa
3 liivatetta
3-4 rkl sitruunamehua
100g valkosuklaata 
150g Daim-suklaata(levy) 

Ohje:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
-Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sulata ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Muistathan sulattaa valkosuklaan varovaisesti. Mikrossa max 20-30 sekuntia kerrallaan, jotta se ei pala.
- Lisää rahka.
- Sulata Daim mikrossa. Sekoita joukkoon.
- Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon pehmeät, vedestä puristetut liivatteet.
- Sekoita mehu täytteen joukkoon pikku hiljaa valuttaen ja kunnolla vatkaten.
- Levitä täyte pohjan päälle ja kopsuta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin mahdolliset ilmakuplat lähtevät pois.
- Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen toisen täytteen tekoa.

Mangotäyte

Raaka-aineet:
2dl kuohukermaa
1 prk(200g) ranskankermaa
1-2tl vaniljasokeria
3rkl tomusokeria
2prk mangopilttiä
3-4rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Ohje:
- Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sekaan ranskankerma ja sokerit sekä mangopiltti.
- Kuumenna sitruunamehu ja lisää joukkoon liivatteet ja sekoita täytteen joukkoon reippaasti vatkaten.
- Levitä täyte varovaisesti suklaatäytteen päälle. Kopsuta taas vuokaa varoen.
- Jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Päällinen:
- Kakun voit halutessa koristella suoraan noiden täytteiden päälle tai tehdä mangopiltistä vielä päälliskerros.
- Voit levittää 3-4 purkkia mangopilttiä suoraan kakun päälle sellaisenaan tai tehdä siitä kiille hyytelösokerin kanssa. Tuohon pilttimäärään tarvitset 0,5-1dl hyytelösokeria ja keitä se kattilassa antaen kiehahtaa. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Koristeeksi voit laittaa rikottuja isoja suklaamunia, pieniä munia, marenkia, suklaarouhetta. Mitä vain 😄

Mukavaa pääsiäistä!
- Sanna💛


Kommentit