Lasagne - lasten suurherkku kivalla twistillä (Gluteeniton, lehmänmaidoton)

"Mamma milloin teet taas lasagnea?" Tämä on kysymys vähän väliä. Lapset eivät kyllästy tähän ruokaan vissiin ikinä. Kun sen alusta asti itse tekee, niin tuleehan siitä vastustamattoman hyvää eikä siellä ole mitään ylimääräisiä lisäaineita mukana. Monet "pelkäävät" tehdä lasagnea itse, koska kokevat sen vaikeaksi ja aikaa vieväksi. Tämä resepti on helppo ja uunissa viimeistään 30 minuutissa. Kokeilepa vaikka! Tästä satsista riittää esimerkiksi nelihenkiselle perheelle vähintään pariksi päiväksi.

Valmis lasagne porkkanaraasteen kera


Lasagne
6-8 hlö

Raaka-aineet jauhelihakastike:
700g naudan jauhelihaa
2 sipulia pilkottuna
rasiallinen tuoreita herkkusieniä
1prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1prk tomaattimurskaa
4-6 dl porkkanaraastetta
(kourallinen tuoreita yrttejä pilkottuna mm.basilika, persilja)
suolaa, pippuria myllystä+kuivattua oreganoa 2tl

Raaka-aineet maitokastike:
50g voita
1dl gluteenittomia jauhoja
1l makeuttamatonta mantelimaitoa
150-200g vuohenjuustoa
2 tl muskottipähkinää
suolaa myllystä

Gluteenittomia lasagnelevyjä


Aurinkokuivatut tomaatit ihan pieneksi Tupperwaren leikkurilla

Valmiit kastikkeet hautumassa

Ohje:
- Paista sipuli, herkkusienet ja jauheliha pannulla. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit tai aja ne muussiksi tehosekoittimella. Lisää tomaattimurska, porkkanaraaste ja mahdolliset yrtit. Jätä kastike hautumaan pienelle lämpötilalle, kun valmistat maitokastikkeen. Maistele suolan määrä sopivaksi.
- Aloita maitokastikkeen teko. Sulata voi kattilan pohjalla. Lisää sulaneeseen voihin jauhot ja sekoita vispilällä. Lisää joukkoon vähän kerrallaan maitoa ja vatkaa aina välillä ennenkuin laitat lisää. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Anna kiehahtaa ja alenna sen jälkeen lämpötilaa.
- Kun kaikki maito on laitettu, pilko joukkoon vuohenjuusto. Anna sen sulaa sekaan. Vatkaa välillä.
- Kokoa lasagne vuokaan
- Vuorotellen jauhelihakastiketta, maitokastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Itselläni on tapana tehdä aika paksuja kerroksia, jolloin pastaa ei tule joukkoon kuin max 3 kerrosta, mutta tämän voit tehdä maun mukaan.
- Paista 175 asteessa 30-45 min, kunnes pinta hiukka ruskettuu. Ota vuoka pois uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä ainakin 15 min.
- Tee lisukkeeksi porkkanaraastetta ja laita sekään tomaattia, kurkkua, paprikaa ja mandariinilohkoja.

* Jos et tykkää vuohenjuustosta, voit korvata sen esim juustoraasteella tai jättää kokonaan pois. Mutta suosittelen maistamaan ensimmäisen kerran näin. Vuohenjuusto ei maistu tässä läpi kuin aivan aavistuksen ja tämä versio on saanut kehuja myös vuohenjuustoa vihaavilta :)

* Lapsille haastavasti alas menevät raaka-aineet kuten sienet ja aurinkokuivatut tomaatit kannattaa ajaa pieneksi tehosekoittimella, koska niistä tulee ihana maku tähän ruokaan. Meillä rakastetaan sieniä, joten niitä tungetaankin sitten vähä isompina paloina.

Ehkä tästä tulee teidänkin lemppariruoka!
- Sanna💛

Kommentit