Lämmin pekoni-perunasalaatti (Gluteeniton, maidoton)

Tässä yksi lempiresepteistäni vuosien takaa, jota on tullut tehtyä kymmeniä kertoja ja se on aina yhtä hyvää. Loistava lisuke grillaukseen ja esimerkiksi vapun tarjottavaksi. Tästä voi halutessa jättää pekonin pois ja lisää tilalle maustekurkkuja, jos haluat tehdä kasvisversion.


Lämmin pekoni-perunasalaatti
(6-8 hlö)

Raaka-aineet:
1kg (uusia) perunoita kuorineen
2pkt pekonia pilkottuna
2-3 kevätsipulia varsineen
1puntti persiljaa pilkottuna
1 ruukku jääsalaattia 

Kastikkeen aineet:
2rkl valkoviinietikkaa
3-4 rkl oliiviöljyä
2rkl sinappia
rouhittua mustapippuria

Ohje:
- Keitä perunat kuorineen kypsäksi ja pilko isoiksi kuutioiksi.
- Tee kastike valmiiksi sekoittamalla aineet sekaisin vispilällä.
- Paista pekoni ja sipuli pannulla haluamasi verran riippuen, kuinka rapeaksi pekonin haluat. 
- Lisää joukkoon perunat ja anna hetki paistua.
- Lisää paistamisen loppuvaiheessa pilkottu persilja.
- Revi salaatti laakean tarjoiluvadin pohjalle.
- Kaada päälle salaatti pannulta ja valuta päälle kastike. 
- Tarjoa heti lämpimänä.

Tästä ihana salaatti vaikka vappupöytään!
- Sanna💛

Kommentit