Kalapuikot (Gluteeniton, Maidoton)

Kyllä itsetehdyt kalapuikot voittavat valmiit puikot 100-0 ja valmistuksessakin menee max 30 min. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vanhin poikanikin pisteli menemään kaksi isoa annosta, kun olivat niin herkkuja.

Kalapuikot 
4-6 hlö

Raaka-aineet:
800g kalaa(lohta,seitiä jne)
2dl gluteenittomia jauhoja 
3munaa
2dl gluteenittomia korppujauhoja
suolaa, limepippuria

Ohje:
- Jos kala on pakaste, niin anna hiukka sulaa. Leikkaa kala sopivan kokoisiksi paloiksi. Käytin tänään näihin pakasteseitiä ja hieman kohmeasta kalasta tulee tosi hyvät puikot.
- Laita jauhot, munat ja korppujauhot jokainen omalle lautaselle. Pyöritä jokainen puikko ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
- Paista ne pannulla, jossa on voita ja oliiviöljyä. Kääntele varovasti pihdeillä.
- Kun kalat ovat ruskistuneet, ne ovat valmiita. 
- Liian kuumalla pannulla ne palaa helposti.
- Lisukkeeksi sopii loistavasti keitetyt perunat sekä kattilassa haudutettu parsakaali ja halutessasi alla oleva kastike.

Kastike:
2dl turkkilaista jogurttia
2-3 rkl sinappia
muutama rkl sitruunamehua
limepippuria
Sekoita ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Nämä maistuvat sekä lapsille että aikuisille
- Sanna💛

Kommentit