Herkullinen porkkana-juustokakku (Gluteeniton)

Olen törmännyt useisiin vastaaviin resepteihin ja päätin tästäkin vääntää oman, astetta terveellisemmän version, vaikka terveyskakusta ei todellakaan tässä kohdassa voi puhua. Ohjeen pohjana käytin Kakkutaikurin ohjetta. Tiputin sokerin määrää useilla deseillä verrattuna muihin vastaaviin ohjeisiin ja edelleen tästä tuli hyvinkin makea. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa leipoa makean pelkästään gluteenittomiin kaurajauhoihin ja sekin onnistui täysin nappiin. Happy happy! Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Ihana porkkanakakun, juustokakun ja herkullisen tuorejuustopäällisen liitto.

Porkkana-juustokakku
(uunipellillinen)

Porkkanakakun raaka-aineet:
2,5dl fariinisokeria
4 munaa
6,5dl Lidlin gluteenittomia kaurajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2rkl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
3-4(5-6dl raastetta) isoa porkkanaa

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Levitä puolet seoksesta pellille.
- Tee seuraavaksi juustokakkuosa

Juustokakun raaka-aineet:
1prk(250g) rahkaa
200g tuorejuustoa
2 munaa
0,5dl mantelimaitoa
2rkl sokeria
1rkl maissitärkkelystä
2-3rkl sitruunamehua

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Tiputtele puolet seoksesta porkkanakakun päälle pellille.
- Tiputtele juustokakun päälle loput porkkanakakkutaikinasta ja siihen päälle loppu juustokakkutaikina.
- Halutessasi voit kevyesti marmoroida pintaa lusikalla tai veitsellä.
- Paista 175 asteessa noin 30-35min.
- Anna viilentyä ennen kuorruttamista.

Pohja, ennen uuniin menoa.

Kuorrutus:
150g voita
300g tomusokeria
200g tuorejuustoa

Vatkaa ainekset keskenään ja kuorruta pohja.

Ja nauti!
- Sanna💛

Kommentit