Helppo ja nopea appelsiini-juustokakku (Gluteeniton)

Vielä tälle päivälle yksi pääsiäisresepti, joka on ollut lemppari monta vuotta ja kerännyt aina kehuja. Kevyt ja raikas kakku.Tämä on taas sarjassamme reseptejä, joka onnistuu varmasti eikä vie paljon aikaa, jos hyytymistä ei lasketa. Varma tarjottava juhlapöytään. Alkuperäinen resepti on Valiolta.


Appelsiini-juustokakku
8-10hlö

Pohja:
n.200g Gluteenittomia keksejä tai Dominoita
50g voisulaa

-Pohjusta leivinpaperilla 20-24cm irtopohjavuoka.
- Murenna keksit tehosekoittimella tai leikkaa veitsellä murusiksi, kuten minulla on tapana. Haluan, että joukkoon jää vähän purtavaakin eikä kaikki mene ihan jauhoksi.
- Sekoita joukkoon voisula ja levitä ainekset vuoan pohjalle.

Täyte:
1prk(2,5dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2prk valkosuklaa-lime rahkaa
3 liivatelehteä
4rkl sitruunamehua

Päälle:
2 isoa appelsiinia
2dl appelsiinimehua
0,75dl hyytelösokeria


- Laita liivatteet 10 minuutiksi kylmään veteen.
- Vaahdota vaniljakastike ja sekoita rahka sekaan.
- Kuumenna sitruunamehu, lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet ja sekoita lusikalla/vispilällä tasaiseksi. Lisää liivate täytteen joukkoon hitaasti valuttaen ja samalla vatkaten.
- Laita täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4h tai mielellään yön yli.
- Leikkaa appelsiinit kalvottomaksi ja asettele täytteen päälle.
- Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja lisää sekaan hyytelösokeri vispaten. Anna kiehua 20-30sek ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä muutama minuutti.
- Lusikoi hyytelöä appelsiinien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä. Koristele halutessasi vielä kirsikoilla tai valkosuklaarouheella.

Mukavaa pääsiäisviikkoa,
- Sanna💛





Kommentit

  1. Moikka Sanna, tein tämän kakun tänään äitienpäiväksi. En ole koskaan käyttänyt liivatetta, kun olen jostain syystä arastellut sen käyttöä. Kakku onnistui kuitenkin hienosti ja katosi nopeasti vieraiden suihin :) En löytänyt valkosuklaa-limerahkaa, mutta käytin sitruuna-limerahkaa ja sulatin valkosuklaata joukkoon, toimi.

    VastaaPoista
  2. Heippa Katri! Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla mukavaa palautetta. Kuten huomasit, toi kakku on kyllä niin kaikkien makuun ja vain katoaa kahvipöydästä :) Liivatteen käyttöhän saattaa tuntua ensin vaikealta, mutta sitä muutaman kerran kun tekee, niin se sujuu kuin vanhalta tekijältä. Tärkeintä on muistaa, että neste on tarpeeksi kuumaa j liivatteet sulaa sinne sekaan kunnolla lusikalla sekoitellen ja toinen vielä tärkeämpi asia, että se neste sekoitetaan nopeasti ja reippaasti täytteen sekaan, niin se ei ehdi hyytyä "klimpeiksi".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti