Briossi-sämpylät

Tässä loistava sämpyläohje hamppareille. Helppoja tehdä ja niin maittavia verrattuna kaupan höttösiin. Alkuperäinen ohje on Olivia-lehdestä. Muistathan, että nämä pitää laittaa tekeytymään jääkaappiin jo edellisenä iltana. Nämä kannattaa tehdä tarjoilupäivänä ja säilyttää leivinliinan alla, jolloin ovat kaikista mehevimpiä. Nämä kestävät kyllä hyvin myös pakastusta, jos on tarvetta. Jos et käytä heti, niin pakasta heti tuoreeltaan.


Briossit
(6 isoa tai 10 pientä sämpylää)

Raaka-aineet:
1dl Luomu- täysmaitoa
25g tuorehiivaa 
1 rkl hunajaa
1/2-1tl suolaa
2 kananmunaa
2,5-4dl vehnäjauhoja
2dl puolikarkeita spelttijauhoja
100g pehmeää voita

Voiteluun 1 kananmuna
Pinnalle seesaminsiemeniä

Ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva,suola ja hunaja. 
- Sekoita kananmunat sekaan kunnolla vispaten.
- Lisää jauhot pienissä erissä välillä vatkaten. 
- Lisää lopuksi voi pieninä nokareina sekaan.
- Valmis taikina saa olla pehmeää, mutta irtoaa vuoan reunoilta.  Vaivaa taikinaa 5-10min. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa ja aloita jauhojen määrä tuosta 2,5 desistä. 
- Laita kelmu päälle ja anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. 
- Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli se parin sentin paksuiseksi levyksi. Pyöritä levy rullalle. 
- Leikkaa taikina 6 tai 10 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.
- Kohota valmiita sämpylöitä leivinliinan alla noin tunti.
- Voitele ne kananmunan ja vesitilkan seoksella.
- Paista 200 asteessa 10-15 min.

Leipomisiin,
- Sanna💛


Kommentit