Taivaalliset maapähkinävoikeksit (Jauhoton, Gluteeniton, Maidoton)

Ja mitä minä teen, kun on pienikin hetki aikaa (joo voisin tehdä myös esimerkiksi kirjanpitoa tai töitä, mutta....😀) Minä leivon. Maapähkinävoikeksit ovat olleet pitkään tekolistalla. Tein niistä version, joka onnistui kertaheitolla. Halusin niihin pähkinäisyyttä, vähemmän sokerisuutta ja se onnistui juuri niinkuin ajattelin. Nämä ovat niin herkkuja! Ja paistoajan kanssa aikaa meni alle 30 min, joten nämä syntyvät myös nopeasti.

Luomu maapähkinävoi

Paista keksejä pellillä max 9 kpl kerralla

Nauti lämmin, hetken levännyt keksi kahvin kera💕

Jauhottomat maapähkinävoikeksit
(Gluteeniton, Maidoton)
18-20 kpl

Raaka-aineet:
1,75 dl fariinisokeria
1 prk(230g) Maapähkinävoita
1 muna
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
100g maidotonta tummaa suklaata
kourallinen suolattuja cashewpähkinöitä

Ohje:
Uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Sekoita kaikki ainekset (paitsi suklaa ja pähkinä) tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitten paloiteltu suklaa ja rouhittu pähkinä. Pyörittele taikinasta palloja ja paina niitä hiukka alaspäin pellillä. 
Paista uunissa noin 10 min. Anna keksien levätä pellillä 10 minuuttia paistamisen jälkeen ennenkuin siirtelet tai syöt niitä.

*Maapähkinävoista: Muista tarkastaa ostamasi maapähkinävoin sisältö. Oikea maapähkinävoi ja useimmiten silloin luomu, sisältää ainoastaa maapähkinöitä ja himalajansuolaa. Monissa purkeissa on paljon lisäaineita, sokeria ja gluteenia. Yllä kuvaamani maapähkinävoi on ihan minun lemppari ja sitä aitoa oikeaa.

Leipomisterkuin,

- Sanna💛


Kommentit