Suussasulavat kauraiset mustikka-kanelimuffinssit (Gluteeniton)

Tästä reseptistä alkakoot minun Kokkausterapia-aikakausi 😍 Olen jo pitkään jakanut kuvia kokkauksistani Instagramissa, mutta siihen se on jäänyt. Ajatus omasta blogista on pyörinyt pitkään mielessä ja tosi moni on sitä minulta kuvien perusteella myös pyytänyt (kiitos siitä💛). Minulla on ollut paha tapa jättää omat reseptit kirjoittamatta loppuun, kun niihin on tehty useita muutoksia enkä ole seuraavalla kerralla saanut välttämättä aikaiseksi aivan yhtä hyvää kuin edellisellä kerralla. Nyt siihen tulee muutos ja saan tästä myös itselleni loistavan sähköisen reseptikirjan. Toivottavasti nämä reseptit siirtyvät myös sinun keittiöösi ja saan antaa hyviä vinkkejä niin arkisiin ruokavaihtoehtoihin kuin juhlien tarjoiluihinkin. Annathan rohkeasti palautetta ja kommentoit, kiitos.Usein monet reseptit syntyvät myös sen mukaan, mitä aineksia kaapista sattuu löytymään. Niin kävi myös näille. Olin muutamaa ohjetta tutkinut netistä ja tein niiden pohjalta sitten oman version gluteenittomana ja vähäsokerisena. Ensi kerralla tiputan sokerin määrää vieläkin pikkasen alaspäin, koska mielestäni siihen jäi mahdollisuus. Tämä resepti on kuitenkin kirjoitettu sen mukaan, miten tein sen nyt. Muffinsseista tuli ihanan pehmeitä ja kuohkeita ja ne olivat huippuhyviä lämpiminä sekä kylmänä. Tämä onkin hyvä perusohje muokattavaksi monenlaiseen muffinssimakuun. Ja mikä parasta... nämä on niin helppoja tehdä ja näistä tuli vahingossa ehkä yhdet parhaimmista muffinsseista ever 😛Suussasulavat kauraiset mustikka-kanelimuffinssit 
(Gluteeniton)

n. 15-18kpl

Taikina:
75 g sulatettua voita
2 dl turkkilaista jogurttia (maidoton vaihtoehto kaurafraiche/jogurtti)
1 muna
1 dl perunajauhoja
2 dl Sunnuntai gluteeniton vaalea jauhoseosta
1 dl sokeria
0,25tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
3 dl jäisiä mustikoita

Pinnalle:
40g sulatettua voita
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita(gluteeniton tai tavallinen)
1 1/2-2 tl kanelia
1tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa


Ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita taikinan kaikki aineet sekaisin ohjeen mukaisessa järjestyksessä ilman vatkainta. Kääntele lopuksi sekaan mustikat liikaa sekoittamatta. Nostele löysähkö taikina muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin. Täytä vuoat maksimissaan puoleen väliin, koska nämä kohoavat hyvin. Jos sinulla ei ole vahvoja muffinssivuokia, niin suosittelen laittamaan vuoat muffinssipeltiin leviämisen välttämiseksi.

Sekoita pinta-ainekset sekaisin ja murustele seos muffinssien päälle. Paista muffinsseja uunissa noin 15-20 minuuttia niiden koosta riippuen. Ne saavat hiukka ruskettua pinnalta.

ENJOY :)

- Sanna

Kommentit