Puoloffee, Banoffeen suomalainen sukulainen (Gluteeniton)

Tässä on jälkkäri, jota ei yleensä hirveästi jää jäljelle, kun sen tarjolle laittaa. Tätä kannattaakin tehdä reilusti, koska se vaan on niin hyvää! Ihana makean ja kirpeän yhdistelmä, joka sulaa suuhun. Puoloffee on suomalainen versio ympäri maailmaa tunnetusta Banoffeesta. Tämä käy jälkkäriksi sekä makeaksi "kakuksi". Ja mikä parasta, tekemiseen ei mene kuin pieni hetki ja herkku on valmiina tarjoiltavaksi. Tarjoilin tätä viimeksi asiakkailleni pidetyssä Me&i-naistenillassa.



Puoloffee
(Gluteeniton)
6-10 hlö

Raaka-aineet:
200-300g Schärin gluteenittomia digestive-keksejä 
tai muita keksejä
1 prk valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa 
puolukoita

Ohje:
Laita karamellisoitu tölkki lämpimään veteen. Pilko astian pohjalle keksit. Tässä ohjeessa käytetty 25x25cm tarjoiluastiaa. Levitä päälle valmis toffee purkista. Jos koostumus on liian jäykkää, anna purkin olla vielä hetki lämpimässä vedessä. Vatkaa kerma ilman sokeria ja levitä päälle. Laita kerman päälle reilusti puolukoita. Tarjoile mahdollisimman pian, niin keksit pysyvät rapeina.

Tässä iiihana herkku viikonloppuun,

- Sanna💛



Kommentit