Herkullinen ja helppo pinaatti-feta-pestopasta (Gluteeniton, lehmänmaidoton)

Pastat ovat helppoja, nopeita sekä herkullisia ruokia ja tietty lasten suosikkeja. Niihin voi käyttää melkein mitä vain aineksia kaapista sattuu löytymään ja löytää kivoja uusia makuyhdistelmiä.  Pastoja tulee tehtyä silloin tällöin, vaikka pyrinkin tekemään ruoaksi paljon kaikkea muuta. Tämä on yksi minun ehdoton suosikkiohje, joka maistuu lapsille ja poikkeaa kuitenkin ihan perus pastaohjeesta hyvin aikuiseenkin makuun.

Teen pastan aina gluteenittomasta pastasta ja niissä onkin hirveästi eroa maussa sekä koostumuksessa. Olenkin päätynyt pääosin käyttämään Lidlin gluteenittomia pastoja, joissa hinta-laatusuhde on hyvä. Mielestäni hyvän gluteenittoman pastan tunnistaa siitä, että se ei eroa tavallisen pastan mausta(monet on jopa paljon parempia, kuten tämä edellä mainittu) ja toinen todella tärkeä juttu on niiden koostumus myös seuraavana päivänä. Osa gluteenittomista pastoista muuttuu kovaksi ja ns. limaiseksi ja niitä ei tee enää mieli uudestaan lämmitellä. Totuushan on kuitenkin se, että pasta on aina parasta ekalla ruokailukerralla.

Pinaatti-feta-pestopasta
(gluteeniton ja lehmänmaidoton)
4-6 annosta

Raaka-aineet:
500-600 g maustamattomia kanafileitä pilkottuna
1 iso sipuli
1 rasia tuoretta pinaattia pilkottuna
1 prk punaista valmispestoa 
150-200g lampaanmaitofetaa 
suolaa, pippuria
vajaa pussi n.400g gluteenitonta pastaa

Ohje:
- Paista kanat pannulla öljyssä. Lisää sipuli ja hauduta se pehmeäksi. Lisää joukkoon pestokastike ja pinaatti. Hauduta hetki. - Lisää viimeiseksi feta, jotta se ei ehdi kokonaan hajota muiden ainesten joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 
- Keitä samaan aikaan pastat ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Muista lisätä valmiin pastan joukkoon hieman oliiviöljyä ja sekoita. Silloin pastat eivät jää niin helposti kiinni toisiinsa. 
- Sekoita pasta kastikkeen sekaan ja anna imeytyä hetki.

* Jos haluat pastasta kasvisversion, jätä kana pois. Kanan voi loistavasti korvata myös nyhtökauralla, jos haluat proteiinipitoisen kasvisruoan. Jos jätät kanan pois, otathan huomioon, että ohjeesta ei silloin välttämättä riitä 4-6 hengelle. 
* Jos haluat kastikkeesta kermaisemman,laita sekaan Oatly-kaurakermaa, jota en kuitenkaan suosittele hyvin pahasti gluteeniherkille, koska tuote voi mahdollisesti sisältää pienen määrän gluteenia. Oatly-kaurakerma ei poikkea millään lailla maun puolesta tavallisesta ruokakermasta. Itse peukutan kyllä kovasti kyseisellä tuotteelle.
* Jos teet pastan vain aikuiseen makuun, niin 1 tuore chili pilkottuna  antaa kivaa potkua 😃 Ja päälle vielä lisäksi parmesaania ja tuoretta basilikaa.
Kokeile rohkeasti eri variaatioita.

Tällä reseptillä lauantaihin!

- Sanna 💛


💛💛

Kommentit