Pehmeä feta-punajuuripiiras (Gluteeniton)

Tämä on yksi lempparipiiraistani. Täydellinen makuyhdistelmä ja niin ihanan pehmeä suussa. Suosittelen lämpimästi tekemään, vaikka punajuurien kanssa sohlaaminen onkin aina vähän sotkemista. Tässä reseptissä ne raastetaan, mutta jos sinulla on hyvä tehosekoitin, niin kuori ja  lohko ne vaan sinne ja aja mössöksi. Niin minä tein nyt uudella sekoittimella ja toimi loistavasti.


Feta-punajuuripiiras

Pohja:
150g voita
3dl karkea gluteeniton jauhoseos
ripaus suolaa

- Nypi jauhot pehmeän voin sekaan ja lisää suola.
- Taikina saa jäädä hiukka löysäksi.
- Levitä piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
1kg punajuuria
2 sipulia
200-250g fetaa
1tl timjamia
3dl ruokakermaa tai kaurakermaa(voi sisältää hiukka gluteenia)
2 kananmunaa 
50-100g juustoraastetta(kerma/gouda mieluiten)
suolaa pippuria

- Kuori punajuuret ja raasta ne raastimella.
- Pilko sipulit pieneksi.
- Laita punajuuriraaste ja sipulit paistinpannulle ja pehmittele niitä siinä hetken.
-Levitä seos pohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
- Levitä seos piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 35-40min, kunnes piirakka on päältä kauniin ruskea.

Herkuttele,
- Sanna💚

Kommentit