Lohi-avokadopasta (Gluteeniton, lehmänmaidoton)

Moni varmasti tietää muutama vuosi sitten suursuosioon nousseen avokadopastan. Sitä on tullut tehtyä itsekin monta kertaa, mutta mieleen kerran juolahti, että mitä jos siihen lisäisi lohta sekaan. Nyt vihdoin pitkän ajan päästä kokeilin yhdistelmää ja muokkasin muutenkin pastaa hiukka omaan makuun. Oi että mikä superherkku siitä syntyikään :) Jos haluat tästä kasvisversion, niin lohen voi jättää myös loistavasti pois. Tämä pasta kaiken lisäksi valmistuu noin 15 minuutissa. Tein tämän ravitsevaan papupastaan, jonka keittoaika on max 5 minuuttia, mutta tähän käy loistavasti myös gluteeniton spagetti.

Lohi-avokadopasta
(4 annosta)

Raaka-aineet:
2 kypsää avokadoa kuutioituna
1/2-1 chili pilkottuna
1 limetin mehu
300g kylmäsavulohta
kourallinen pilkottuja basilikan lehtiä
suolaa, pippuria
2-3dl vuohenjuusto parmesaaniraastetta
loraus laadukasta oliiviöljyä

1pkt(200g) papupastaa

Ohje:
- Laita kulhoon kaikki ainekset paitsi oliiviöljy ja sekoita. 
- Parmesaanista voit jättää pienen määrän kuppiin ripoteltavaksi valmiin annoksen pinnalle.
- Keitä papupasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
- Kaada vesi pois pastasta ja lisää pastan sekaan kunnon loraus oliiviöljyä.
- Sekoita täyte ja pasta keskenään ja tarjoile heti.
- Koristele basilikalla ja parmesaanilla ja ripottele pinnalle tarvittaessa sormisuolaa.

Tästä loistava ja nopea tarjottava,
- Sanna💜


Kommentit