Kasvispizza ja maailman paras pizzapohja "Rosson tomaattikastikkeella"

Tässä on kyllä ihan paras tavallinen pizzapohjan ohje, joka valmistuu hetkessä jääkaappiin kohoamaan. Tämä pohja kohoaa kahdessa tunnissa valmiiksi, mutta sitä voi siellä myös säilyttää 2-3 vuorokautta eikä se mene miksikään. Tämä on hyvin lähellä aitoa pizzerian pohjaa. Todella herkullinen, rapea ja maukas. Parhaimman tästä saat tekemällä sen 00-vehnäjauhoihin, joka on hyvin hienojakoista, mutta onnistuu hyvin myös normaaleihin jauhoihin. Pelti kannattaa laittaa uuniin kuumentumaan ja siirtää pizza leivinpaperin päällä kuumalle pellille. Silloin pohjasta tulee ihanan rapea. Ja muista kaulita pohja ihan ohueksi jauhojen avulla. Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä eli muokkaa ohjetta tarvittaessa. Tämän tomaattikastikkeen ohje on ollut reseptivihkossa vuosia vuosia ja se on nimellä Rosson tomaattikastike. Tietänee sitten, että onko oikea vai ei ja vaikka olisikin, niin on varmasti muokattu sen jälkeen. Mutta tämä kastike on hyvä. Vähän kirpeä pelkästään maistettuna, mutta täydellinen pizzaan. Kyseisen pizzan täyte on myös aivan ylihyvä. Myös ei -kasvissyöjän kannattaa tätä sekoitusta kokeilla tai lisätä sinne halutessa vaikka katkarapuja joukkoon. Tämä pizza sopii hyvin myös jäähtyneenä tarjoiluun.




Rosson tomaattikastike
(riittää neljään pellilliseen)

Raaka-aineet:
1dl vettä
500g tomaattimurskaa
2/3dl tomaattipyrettä
1-2rkl fariinisokeria
1rkl punaviinietikkaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl oreganoa
1tl basilikaa
1tl suolaa
0,5tl chilijauhetta
0,5tl mustapippuria

- Sekoita ainekset ja keitä ilman kantta noin puoli tuntia.
- Kastikkeen voit keittää muutamaa päivää aikaisemminkin, jos haluat. Säilyy hyvin jääkaapissa ja maustuu vain lisää.

Maailman paras pizzapohja
(2 pellillistä)

Raaka-aineet:
2,5dl kylmää vettä
tilkka oliiviöljyä
1/4 pala tuorehiivaa tai 1/3 pussia kuivahiivaa
6,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa

- Sekoita veden joukkoon öljy,hiiva ja suola. 
- Lisää vehnäjauhot pikku hiljaa. Jauhoja on sopivasti, kun taikina irtoaa pallona reunoilta.
- Nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään kahdeksi tunniksi.

- Laita pelti 225 asteeseen uuniin lämpiämään.
- Kauli taikina ohueksi leivinpaperille jauhojen avulla.
- Älä anna pohjan yhtään kohota vaan heti täytteet päälle ja uuniin.

Täyte:

Raaka-aineet:
5 normaalikokoista punasipulia
2 rasiaa tuoretta pinaattia
2prk grillattuja latva-artisokkia
200g fetajuustoa
2-300g juustoraastetta

pinjan siemeniä
tuoretta rucolaa ruukullinen

- Paista pannulla öljyssä siivutettu sipuli ja pilkottu pinaatti. Paista ne kasaan miedolla lämmöllä.
- Laita pohjan päälle tomaattikastike, sitten juustoraaste ja sen jälkeen loput täytteet.
- Paista pizzaa 12-17 minuuttia kunnes reunat hiukka ruskistuvat. 
- Koristele valmis pizza pinjan siemenillä ja rucolalla. 

Tarjoile,
- Sanna💛




Kommentit