Pehmeä tomaattikeitto (Gluteeniton, maidoton)

Tässä niin helpon, nopean ja herkullisen tomaattikeiton ohje. Sopii loistavasti alkukeitoksi, jota tarjoilin tällä kertaa tapasten alkuruokana. Kyseinen resepti on kulkenut minulla mukana jo vuosia ja aina tulee tehtyä tomaattikeitto tällä varmalla ja hyvällä reseptillä. Tämän keiton voit halutessa hyvin tehdä 1-2 päivää aikaisemmin jääkaappiin valmiiksi maustumaan ja sitten vain lämmität sen ennen tarjoilua.


Pehmeä tomaattikeitto
(4-6 annosta)

Raaka-aineet:
1 sipuli
4dl vettä
1 kasvinfondye tai liemikuutio
1tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1tl sokeria
1tl kuivattua basilikaa
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 pieni tlk kookoskermaa tai -maitoa

Päälle:
tuoreita basilikan lehtiä
nokare kookoskermaa tai turkkilaista jogurttia

Ohje:
- Pilko sipuli pieneksi.
- Kuumenna vesi. Laita sekaan kasvisliemikuutio ja sipulit.
- Anna kiehua 5 min.
- Lisää loput ainekset paitsi kookoskerma.
- Anna kiehua 5 min.
- Lisää kookoskerma ja anna kiehua 5-10 min miedolla lämmöllä.
- Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Tarjoile keitto ja koristele annokset tuoreilla basilikan lehdillä sekä nokareella kookoskermaa tai turkkilaista jogurttia(ei maidoton)

Nauti!
- Sanna💛


Kommentit