Chili-lime kanavartaat(Gluteeniton,maidoton) ja feta-basilika dippi (Gluteeniton)

Näistä tuli superhyviä tarjottavia tapaspöytään. Yksinkertaista ja niin helppoa sekä nopeaa! Pelkällä chilillä, limellä ja suolalla maustetut kanavartaat maistuvat sekä kylminä että lämpiminä. Nämä käyvät loistavasti myös ihan ruoaksi vaikka itsetehtyjen lohkoperunoiden tai uuniperunoiden kera ja kesällä grilliin heitettäväksi <3




Chili-lime kanavartaat
(10-12kpl)

Raaka-aineet:
450g kanan sisäfileitä tai 1pkt kanafileitä leikattuna paksuhkoiksi siivuiksi
1 mieto tai tulinen chili pilkottuna pieneksi
1 limen mehu
1tl suolaa
varrastikkuja
oliiviöljyä

- Kastele varrastikut kylmällä vedellä ja leikkaa ne tarpeen mukaan lyhyemmäksi.
- Laitan kanafileet pitkittäin vartaisiin.
- Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle öljyä, chilit ja puolikkaan limen mehu. 
- Sekoita ainekset pannulla.
- Paista kanafileet pannulla seoksessa. 
- Ripottele pinnalle suolaa.
- Purista toisen limenpuolikkaan mehu kypsien kanojen päälle.
- Tarjoile kylmänä tai lämpimänä.

Feta-basilikadippi 

Raaka-aineet:
1-2dl turkkilaista jogurttia
pari kourallista tuoreita basilikan lehtiä
75g fetajuustoa

- Aja seos sekaisin sauvasekoittimella. 
- Lisäile oman maun mukaan tarvittaessa fetaa tai basilikaa.
- Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min.

Tarjoile,
- Sanna💛


Kommentit