Parmesaanilihapullat (Gluteeniton)

Nämä pehmeät tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat on herkkuja ja sopivat kaikkien makuun. Jos haluat kastikkeesta lehmänmaidottoman, jätä turkkilainen jogurtti pois ja käytät vuohenjuustosta tehtyä parmesaania. Kastike tekee lihapullista paljon mehevämpiä, kun vain uunissa tai pannulla paistaisi eli kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tästä määrästä riittää esimerkiksi nelihenkiselle perheelle 2-3 ruokailukerraksi.



Parmesaanilihapullat

Raaka-aineet:
800g rasvaisempaa naudan jauhelihaa (17g)
100g parmesaania raasteena
3rkl tomaattipyreetä
2 kananmunaa
1 iso sipuli pilkottuna
1/2 chili hienonnettuna tai 1tl chilijauhetta 
kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
suolaa, pippuria

- Sekoita isossa kulhossa aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi.
- Tee taikinasta 18-20 isoa pullaa uunivuoan pohjalle.


Tomaattikastike

Raaka-aineet:
 2 sipulia kuutioituna
50gg tomaattipyreetä
500g tomaattimurskaa
2tl suolaa
200g turkkilaista jogurttia
Kourallinen basilikaa revittynä
mustapippuria 

- Laita ainekset kattilaan, annan kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä noin 10min.
- Kaada kastike lihapullien päälle.
- Paista lihapullia uunissa 150-175 asteessa noin 45 min.
- Keitä lisukkeeksi gluteenitonta pastaa.
- Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

Nauti!
- Sanna💛

Kommentit