Mutakakku (Gluteeniton)

Kun mun lapsilta kysyy, mitä kakkua tehdään, niin vastaus on aina sama. Mutakakkua! Se on ollut vuosia heidän herkkunsa ja sitä tehdään vuodesta toiseen synttäreille. Ja onhan se taivaallisen hyvää ja niin nopeaa ja yksinkertaista tehdä. Tänään tein sitä nuorimman synttäreille... Taas kerran :)Ohjeesta saat helposti maidottoman vaihtamalla voin kasvismargariiniin.

Niin hyvää kunnon vaniljajäätelön ja mansikoiden kera 💛


Mutakakku
(10-12hlö)

Raaka-aineet:
175g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
0,75-1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1,75dl gluteenitonta jauhoseosta

Ohje:
- Sulata kulhossa voi ja suklaa.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi vaahdoksi käsin.
- Sekoita vaahdon joukkoon suklaa-voiseos.
- Sekoita kevyesti joukkoon jauhot ja leivinjauhe.
- Kaada taikina 20-22cm kokoiseen, leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan.
- Paista 200 asteessa 15-20 min. Kakku sää jäädä hiukka höllyväksi sisältä, kunheilutat varovaisesti vuokaa.
- Anna vetäytyä 15-30min ennen tarjoilua(tai kauemminkin).
- Tarjoile jäätelönja tuoreiden marjojen kera.

- Sanna💛


Kommentit