Marjapiirakka (Gluteeniton)

Lapseni ovat tahtoneet jo hetken marjapiirakkaa ja yhtäkkiä tajusin, että koko loppukesän/syksyn aikana ei ole tullut yhtään semmoista leivottua, joten vahinkohan piti heti korjata. Tämän piirakan pohjassa tuoksuu ja maistuu kaneli sekä kardemumma, jotka tuovat vähän uusia makuja verrattuna perinteiseen. Ihana tuoksu leijaili uunista, kun koululaiset saapuivat kotiin... Ja juu kyllä maistui. Piirakasta katosi puolet heti. Ohje on helppo, herkullinen ja valmistuu 30 minuutissa lämpimäksi tarjoiluksi. Tekemiseen et tarvitse sähkövatkainta vaan kaikki sekoitetaan käsivoimin. Jos et voi käyttää gluteenittomia kaurajauhoja, korvaa kaurajauhomäärä gluteenittomalla jauhoseoksella. Piirakassa on ainoastaan 0,75dl sokeria. Ohje on tehty 25x25cm vuokaan. Jos teet pyöreään piirakkavuokaan, ota 1/3 pois. Jos taas teet pellillisen, tuplaa ohje.



Marjapiirakka
(9-12 palaa)

Pohja:
150g sulatettua voita
0,5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia 
1tl kardemummaa
2dl gluteenittomia kaurajauhoja
1dl gluteenitonta jauhoseosta

- Sekoita sulatetun voin sekaan sokeri.
- Lisää kaikki loput aineet ja sekoita käsin vatkaten tasaiseksi.
- Levitä vuoan pohjalle.

Päällinen:
Mansikoita, mustikoita,vadelmia
3-4dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1tl aitoa vaniljasokeria
0,25dl sokeria

- Levitä marjat pohjan päälle.
- Sekoita muut aineet kulhossa.
- Laita jogurttiseos marjojen päälle.
- Paista 200 asteessa 20-25min.

Tästä vaikka terveellinen ja vähäsokerinen välipala lapsille,
- Sanna💛

Kommentit