Hunajainen uunilohi ja punajuurimuusi (Gluteeniton)

Tässä meidän tämän päivän ruoka, joka käy arkeen ja juhlaan. Tämä hunajainen uunilohi on vanha resepti monen vuoden takaa, jota on tullut tehtyä paljon. Punajuurimuusi on lempeän makuinen ja sopii lisukkeeksi tosi monelle ruoalle. Nuorimmainen katsoi muusia ja sen väriä ihmeissään kysyen, mitä se on ja totesin sen olevan verimuusia... Hyvin uppos tällä verukkeella 😄


Hunajainen uunilohi ja punajuurimuusi

Uunilohi:
700-1000 g lohifilettä
2 maustekurkkua pilkottuna
400-500g turkkilaista jogurttia
kourallinen tilliä
2-4rkl hunajaa
suolaa
limepippuria myllystä

- Laita uunilohi paistonkestävään vuokaan.
- Mausta lohifile suolalla ja limepippurilla.
- Laita pinnalle maustekurkkupaloja. Jos lapset ei tykkää kurkuista, jätä osa lohi ilman.
- Sekoita kulhossa turkkilainen jogurtti, tilli ja hunaja.
- Valuta se lohen päälle.
- Paista 175 asteen uunissa 30-45min.

Punajuurimuusi:
1kg perunoita
3-4 punajuurta
suolaa
voita 
mantelimaitoa

- Kuori ja pilko perunat sekä punajuuret kattilaan. Punajuuret aika pieniksi kuutioiksi, koska ne kypsentyvät hitaammin kuin perunat.
- Kaada vesi pois kypsistä perunoista ja punajuurista.
- Sekoita joukkoon haluamasi määrä suolaa, voita ja mantelimaitoa.
- Tarjoa lohi ja muusi salaatin kera.

- Sanna💛

Kommentit