Thaimaalainen punajuuri-kanakeitto (Gluteeniton, maidoton)

Kun yhdistää mun lempijuureksen eli punajuuren, thaimaalaiset maut ja kanakeiton, niin siitähän ei voi tulla kuin hyvää! Ja tästä tuli ihan superhyvää! Mietoa, mutta hiukka mausteista sekä pehmeän maittavaa ja taas kerran ne krittisimmät eli lapsetkin söivät hyvillä mielin kaikki.


Thaimaalainen punajuuri-kanakeitto

Raaka-aineet:
1kg punajuuria
4-5 porkkanaa
4 isoa tomaattia
4 isoa herkkusientä
700-800g kanafilettä
vettä
kasvisfondi(tai liemikuutio)
1 kanafondi(tai liemikuutio)
1prk kookosmaitoa
0,5-1tl lemongrass-jauhetta
reilu 1tl Massaman currytahnaa(tai vihreää/punaista currytahnaa)

Ohje:
- Kuori punajuuret ja porkkanat ja kuutioi ne kattilaan.
- Lisää sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. 
- Lisää joukkoon hiukka suolaa sekä fondikuutiot.
- Anna niiden kypsyä liedellä noin 20 min(punajuuri tarvii aikaa pehmetäkseen)
- Lisää joukkoon pilkottu kanafile, currytahna, kuutioiksi pilkotut tomaatit ja herkkusienet sekä suolaa, pippuria, lemongrassia ja kookosmaito.
- Anna tekeytyä 10-15 min.
- Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan lisää. Punajuuret saavat jäädä hiukka rapsakoiksi.
- Pilko halutessasi valmiin keiton päälle korianteria.

Oijoi tämä oli niin hyvää. Kokeile ihmeessä,
- Sanna💛

Kommentit