Herkulliset mini-sitruunakakkuset (Gluteeniton, maidoton)

Tilasin vastikään itselleni erilaisia minivuokia ja niitä oli pakko päästä heti testailemaan. Bongasin netistä Annin uunissa-blogista ohjeen sitruunaisista kakuista ja halusin tehdä siitä gluteenittoman ja huomattavasti vähäsokerisemman version. Näistä tuli hyviä ja ne on ihania pieniä suupaloja. Valitettavasti nonparellit unohtui kauppaan, jolloin näistä olisi saanut paaaljon nätimmän näköisiäkin(nyt ne näyttää kaikelta muulta) :) Ensi kerralla nonparellien kera. Aion ehdottomasti hyödyntää minivuokia seuraaville lasten synttäreille tekemällä esim minisuklaamuffinseja. Juuri sopivia suupaloja lapsille, eikä jää syömättä.



Ohjeesta tulee 20-40 minikakkua riippuen, minkälaisia vuokia käyttää.


Mini-sitruunakakkuset

Raaka-aineet:
100g voita
1,25dl sokeria
3,5dl Semper gluteeniton vaalea jauhoseos
0,5tl suolaa
1tl soodaa
2 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori+mehu
1,5dl mantelimaitoa

(vuokasprayta tai sulatettua voita)

Ohje:
- Voitele halutessasi silikonivuoat voilla tai vuokaspraylla. Itse en voidellut ollenkaan ja hyvin lähti kakut irti. Tämä riippuu usein vuokien muodosta. Mitä koristeellisempi vuoka, sitä huonommin lähtee irti. Jos et halua ottaa riskiä, niin voitele.
- Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekaan kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
- Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste.
- Lisää kuivat aineet ja mantelimaito vuorotellen.
- Laita täyte pursotinpussiin ja pursota vuokiin(noin 2/3 osa vuoasta täyteen. Jätä pieni kohoamisvara.)
- Paista 175 asteessa noin 7-12 min riippuen kakkujen koosta. Tee paistamisen aikana sitruunasiirappi.
- Kumoa paistetut kakut pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sitruunasiirappi: 
0,5dl vettä
0,5dl sokeria
3rkl sitruunamehua

- Keitä vesi ja sokeri kattilassa ja anna kiehahtaa.
- Nosta pois liedeltä ja lisää sitruunamehu. 
- Voitele valmiit kakut siirapilla ja anna vetäytyä hetki.

Kuorrutus:
1dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
nonparelleja

- Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Jos seoksesta tulee liian löysää, anna hetki vetäytyä ennen kuin kuorrutat kakut. Lisää nonparellit heti kuorrutuksen jälkeen.

- Sanna💛

Kommentit