Bebe-leivokset (Gluteeniton)

En ole ikinä ollut mikään Bebe-leivosten suuri fani, koska minusta ne ovat pääosin ihan liian makeita eivätkä ole koskaan oikein "sopineet suuhuni". Tämän vuoksi sainkin yhtäkkisen idean tehdä niitä itse ja kokeilla, josko ihastuisin niihin sitten. Ja näin kävi! Näistä tuli ihan superhyviä! Makeita edelleen, mutta ei liian makeita. Ihanan murea gluteeniton pohja ja herkullinen kreemi kera vadelmahillon. Minua jännitti hiukka heti testailla näitä gluteenittomana varsinkin, kun nämä oli tulossa tarjolle me&i-naisteniltaan, mutta jännitinpä turhaan. Hiukka nämä vaativat aikaa tekemiseen, mutta maku palkitsee kyllä.

Tekisikö mieli haukata pala? 😉

Valmiit leivokset. Eivät ekalla kertaa niin kauniita, mutta älyttömän hyviä!

Kreemi kannattaa tasoittaa muotoonsa lämpimään veteen
 kastetun lusikan pyöreällä puolella.

Bebe-leivokset
(20kpl)

Pohjan raaka-aineet:

100g voita
0,5dl sokeria
1kananmuna
n.2,5dl Sunnuntai gluteeniton vaalea jauhoseos

Ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää muna kunnolla vatkaten.
-Lisää jauhoja vähän kerrallaan.
- Painele taikina foliovuokaan ja jätä pohjaosa ohueksi.
- Paista 200 asteessa noin 10min, kunnes reunat ovat saaneet ihan kevyesti väriä.
- Jos pohjaosa alkaa nousemaan kesken paiston koholle(eli on liian paksu), paina se varovaisesti alas lusikan pyöreällä puolella paistamisen loppuvaiheessa tai heti, kun otat pohjat uunista. 
- Jos teet ei-kertakäyttöisiin foliovuokiin, irrota pohjat vuoasta aavistuksen lämpimänä tai vasta sitten, kun olet täyttänyt bebet kokonaan. Hammastikut ovat kätevä apuväline irrotukseen.


Vaniljakreemitäyte:

1,5rkl sokeria
2tl perunajauhoja
0,75dl kuohukermaa
1 keltuainen
vajaa 100g voita
1-1,5tl aitoa vaniljasokeria

vadelmahilloa

Ohje:
- Sekoita kattilassa keskenään sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja keltuainen. 
- Keitä kiisseliä vispaten, kunnes se pulpahtaa ja ota heti pois liedeltä.
- Laita kiisseli kylmenemään jääkaappiin.
- Vatkaa voi vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljasokeri ja kiisseli.
- Laita pohjien päälle max 1/2 tl vadelmahilloa, sitten kreemitäyte. 
- Jaa täyte hillon päälle ja tasoita se tasaiseksi lämpimään veteen kastetulla lusikalla. 
- Nosta jähmettymään jääkaappiin. 

Päällinen:

2dl tomusokeria
2rkl vettä
2rkl mustikkamansikkamehutiivistettä(tai vastaavaa)

Ohje:
- Sekoita ainekset ja kuorruta leivokset heti ja laita heti päälle haluamiasi koristeita. 
- Koveta päällinen jääkaapissa ja tarjoile

*Nämä kestävät myös loistavasti pakastusta!

Nämä ovat kaiken vaivan väärtejä
- Sanna💛






Kommentit

  1. Tein näitä äitienpäiväksi! Ei tullut aivan samannäköisiä kuin kuvissa, kun tein korkeammat reunat eikä glasyyri riittänyt reunoille, mutta olivat raikkaan herkullisia! Saatiin kauniin lila sävy mustikkamehulla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti